Warstwowe smoothie z mango i jagodami
Smoothie to orzeźwiający koktajl ze zmiksowanych owoców, często z
dodatkiem lodu, czasami też z dodatkiem jogurtu lub mleka. To bomba
witaminowa jest szczególnie polecana na śniadanie, lunch, lub jako dodatek do
każdego innego posiłku.
Dzisiaj przedstawiam Wam smoothie z mango i jagód ułożone warstwowo z dodatkiem płatków owsianych. Taki owocowy koktajl to ogromna dawka energii i witamin na dobry początek dnia ! :)
Składniki (dla 2 osób):
- 1 dojrzałe mango
- 2 banany
-pół jabłka
- wiórki kokosowe
- garść jagód lub borówek
-jogurt naturalny
-płatki owsiane
Przygotowanie:
1. Jagody lub borówki myjemy i wrzucamy do blendera razem z jednym bananem i przelewamy na spód szklanek. Następnie posypujemy warstwę jagodową 2 łyżkami płatek owsianych i zostawiamy.
2. Mango obieramy ze skóry i wydrążamy pestkę, kroimy i wrzucamy do blendera. Do mango dorzucamy również banana i pokrojone jabłko, łyżkę wiórek kokosowych i mały jogurt naturalny ( jeśli chcemy uzyskać prawdziwy mus rezygnujemy z jogurtu) i miksujemy.
3. Mus z mango wlewamy na płatki owsiane i odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Aby skrócić czas możemy przy miksowaniu owoców dorzucić kostki lodu.
I gotowe!
Szybko, łatwo, pysznie !!
świetne smoothie!
OdpowiedzUsuńa smakuje jeszcze lepiej ! :)
OdpowiedzUsuń